Zaključeni projekti

Energetska sanacija Zdravstvenega doma Litijazd litijaObčina Litija je v mesecu maju 2014 pričela z Energetsko obnovo objekta Zdravstvenega doma Litija.
V začetku meseca oktobra je izvajalec del,  Mollier d.o.o., zaključil z energetsko obnovo, ki je zajemala zamenjavo oken, obnovo fasade z izolacijo ter modernizacijo kotlovnice s spremembo energenta. Dela so potekala v vremensko zelo neugodnem poletnem času, vendar jih je izvajalec uspešno in kvalitetno zaključil.


 

 

 

 

reg.razvoj

 

 

 

Energetska sanacija POŠ Dole pri Litijipos doleV mesecu juniju 2014 se je pričel projekt energetske sanacije Podružnične šole Dole pri Litiji. V tem okviru se je izvedla delna sanacija statike objekta, zamenjava in rekonstrukcija ostrešja, zamenjava oken in zunanjih vrat, zamenjava kotlovnice, dodatna izolacija zgradbe in nova fasada.

Cilji investicije so bili predvsem:

  • postavitev varčnejšega sistema za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode
  • zmanjšanje stroškov za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode in
  • namestitev sodobne opreme za doseganje energetskih prihrankov.

 

reg.razvoj

 

 

 

Sanacija plazu Golišče

golisceOb pojavu poplav, visokega snega in žleda v mesecu februarju 2014 se je sprožil plaz precejšnjih razsežnosti v naselju Golišče. Sanacija plazu se je pričela sredi meseca septembra in jo je izvedlo podjetje HIP PLUS d.o.o. iz Vač.

 

 

 

 

 

 

Osvetlitev prehoda na glavni cesti G2 108 v mestu Litija

litija september 2014 003vvObčina Litija je dodatno osvetlila prehod za pešce na križišču med državno cesto in Jerebovo ulico v Litiji od km 13,021 do km 13,051. V sklopu ureditve so se izvedla naslednja dela:

  • Dodatna osvetlitev prehoda za pešce  ”bič”
  • Poglobitev robnikov
  • Odstranitev obstoječega prehoda za pešce
  • Oznake na cestišču, da je v bližini šola

 

 

Usmerjevalni sistem v mestu Litija

litija september 2014 013vvObčina Litija je skupaj z MS Litija pristopila k postavitvi usmerjevalnega sistema v mestu Litija. S postavitvijo usmerjevalnega sistema želimo predvsem boljše informirati in bolje usmeriti obiskovalce, kakor tudi druge subjekte na zgodovinske, kulturne, turistične in druge znamenitosti ter usmeriti na gospodarske ter druge subjekte.

 

 

 

 

 

Medgeneracijsko središče Šmelc

svc razgledPo dolgih prizadevanjih Občine Litija po zagotovitvi ustreznih pogojev za institucionalno varstvo starejših ter oseb s posebnimi potrebami, smo se v letu 2013 približali koncu izgradnje medgeneracijskega središča v Litiji.

Sam objekt je razdeljen na tri stolpiče, ki so medsebojno povezani s pohodnimi terasami. V vzhodnem delu stavbe se v pritličju nahajajo trije oddelki Vrtca Litija s kapaciteto 50 otrok, s skupno površino 571,99 m2 ter zunanjim igriščem.

V prvem, drugem in tretjem nadstropju pa se nahajajo oskrbovana stanovanja z eno oz. dvoposteljnimi sobami, kuhinjo, kopalnico in ločeno shrambo in skupnim družabnim prostorom ter kolesarnico. Stanovanja obsegajo 952,44 m2 in so velika od 40 – 45 m2.

smelc vhodV osrednjem stolpiču so v pritličju prostori kavarne (cca 100 m2), upravni prostori, fizioterapija in družabni prostor s kapelo enote Doma Tisje, prostori namenjeni izvajanju lekarniške dejavnosti (cca 200 m2), frizer s pedikuro (cca 40 m2) ter prostori, namenjeni dejavnosti VDC (cca 290 m2).

 

 

 

 

smelc dsoV nadstropjih pa so prostori, namenjeni institucionalnemu varstvu starejših , s kapaciteto 91 postelj ( eno oziroma dvoposteljne ). Vsaka soba ima svojo kopalnico ter internetni in TV priključek. V vsakem nadstropju sta po dve kuhinji, namenjeni t.i. gospodinjskim skupnostim – to je skupnostim, v katerih oskrbovanci po svojih močeh sodelujejo pri pripravljanju obrokov. Prav tako so v vseh nadstropjih zagotovljeni skupni prostori, ki zagotavljajo kar najsodobnejšo obliko in udobnost institucionalnega varstva. Celotna kvadratura Enote Doma Tisje znaša 3.761,45+ 25,03 m2 (2 pisarni v pritličju), skupaj torej 3.786,48 m2.


 

 

smelc bankaV tretjem, zahodnem stolpiču, pa se v pritličju nahajajo prostori banke (cca 198 m2 ) , nad njimi pa tri nadstropja prostorov, namenjenih izvajanju dejavnosti Glasbene šole Litija – Šmartno (976,06m2 ).
 

 

 

predsednik na otvoritvi smelcMedgeneracijsko središče, ki smo ga poimenovali ŠMELC,  za občino Litija predstavlja pomembno pridobitev in je primer dobre prakse, kakršnega v Sloveniji, v takšni razsežnosti, še nismo videli. Predsednik države je na slovesnosti ob otvoritvi, dne 4.7.2014, opozoril na moč sodelovanja, ki se pokaže takrat, ko v dobro skupnosti premostimo različna mišljenja. Ob ogledu medgeneracijskega središča so predsedniku republike pripravili kratke kulturne točke otroci vrtca Litija, MePZ Društva upokojencev Mavrica, mešani pevski zbor Doma Tisje, mladi talenti Glasbene šole Litija-Šmartno, Marija Pirc iz OŠ Litija PP in članica Društva Sožitje. Prav vse je predsednik Pahor ob tej priložnosti povabil na ogled Predsedniške palače.

FOTO: Nebojša Tejić / STA