Nahajate se:
Domov Lokalno FOTO: Festival skupnosti 2018 privabil obiskovalce vseh generacij

FOTO: Festival skupnosti 2018 privabil obiskovalce vseh generacij

18.06.2018 Saša P. 2458

V soboto, 16. 6. 2018, je v počastitev 11. praznika Občine Litija, potekala sedaj že 6. prireditev »Festival skupnosti«. Največje praznovanje skupnosti je v Litijo privabil obiskovalce vseh generacij, ki so uživali v kulturnem programu in kulinaričnih doživetjih posameznih krajevnih skupnosti, društev, klubov in organizacij.  Letošnji festival je soustvarjalo preko 300 udeležencev, več kot 30 razstavljavcev pa je prispevalo k bogati in raznoliki sejemski ponudbi.

V središču letošnjega dogajanja je bila tokrat Krajevna skupnost Jevnica, ki je v sodelovanju s kuharskim mojstrom Robertom Merzelom poskrbela za pravo kulinarično doživetje. Na stojnicah je bilo mogoče poizkusiti jevniško ribjo pašteto na kruhu iz domače peči, gobovo juho iz jevniških gozdov, pečeno prašičje stegno s češnjami in se posladkati v sladkem kotičku.

Na osrednjem odru se je odvijal raznovrsten kulturni in glasbeni program. Nastopili so upokojenski zbor DU Litija, Poš in vrtec Hotič, Poš Jevnica, bobnarska skupina, glasbena skupina Up n downs, ter glasbeni gost Nipke. Program na odru je zaključil ansambel Še mal.  Na igrišču pri OŠ Litiji je potekal košarkarski turnir, pred odrom je zaplesalo plesno športno društvo NLP, na parkirišču pri športni dvorani pa se je dovijala rolarska ter nogometna animacija.

Veseli nas, da festival počasi postaja prostor za druženje, izmenjavo idej in izkušenj ter pridobitev številnih informacij, pomembnih tako za posameznika kot družbo.

Vsem soustvarjalcem festivala se iskreno in najlepše zahvaljujemo za sodelovanje pri pripravi in izvedbi programa ter za njihov prispevek k izjemnemu vzdušju ter obogatitvi festivala.

Povezane objave

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?